با تلسکوپ بازتابی اسکای واچر 150 میلیمتری مدل BKP 150/750 EQ3 ، رصد آسمان و پیدا کردن اجرام آسمان بسیار راحتتر میشود. کار کردن با مقر استوایی و مستحکم که وزن تلسکوپ را به راحتی تحمل میکند، بسیار راحت است.
این تلسـکوپ، یک تلسـکوپ بازتابی نیوتونی است. بهدلیل ساختار تلسکوپهای بازتابی، تصویر نهایی معکوس و وارونه است و از این جهت، برای افرادی که تجربه رصد قبلی ندارند، شاید کمی چالش برانگیز باشد. البته تلسکوپ های بزرگ در سراسر دنیا از تلسـکوپ بازتابی استفاده میکنند و این امر در رصد حرفهای کاملا طبیعی میباشد.
آینه اولیه آن ساختار سهموی دارد که از خطای کروی کمتری نسبت به تلسکوپهای دیگر برخوردار است و قدرت گردآوری نور آن 459 برابر چشم غیر مسلح انسان است.
همچنین فاصله کانونی آن 750 میلیمتر و نسبت کانونی آن f/5 میباشد.استقرار استوائی EQ3 یکی از انتخاب های بسیار عالی برای رصد با تلسکوپ های کوچک است. این مدل بدون دوربین قطبی کننده و موتور ردیاب عرضه میشود و به همین دلیل قیمت کمی هم دارد. امکان اتصال موتور و دوربین ردیاب نیز وجود دارد.
استقرار استوائی EQ3 یکی از انتخاب های بسیار عالی برای رصد با تلسکوپ های کوچک است. این مدل بدون دوربین قطبی کننده و موتور ردیاب عرضه میشود و به همین دلیل قیمت کمی هم دارد. امکان اتصال موتور و دوربین ردیاب نیز وجود دارد.
بنابراین میتوان در آینده با ارتقاء این ابزار عکاسی هم انجام داد. همچنین قابلیت اتصال سیستم گوتو به این استقرار نیز وجود دارد. تلسکوپهایی تا وزن حدود 7 کیلوگرم را میتوان روی این استقرار نصب کرد. همچنین میتوان با نصب موتور و دوربین قطبیاب این استقرار را برای ردیابی برای عکاسی نیز استفاده کرد.
مزیت این مقر ها در آن است که با توجه به نوع محور های حرکت، در طول زمان و برای دنبال کردن یک جسم در آسمان ، فقط لازم است یکی از محور ها حرکت کند تا جسم همیشه در میدان دید باقی بماند.
مقرهای استوایی دو محور عمود بر هم دارند که یکی از این دو محور به سمت ستاره قطبی و محور دیگر به سمت استوای آسمان است. شاید در ابتدا به نظر برسد که کار کردن با این مقر ها کمی دشوار تر است و به اصطلاح قِلِق خاصی دارد !
اما یک منجم علاقمند به مرور با نحوه کار این مقر ها خو می گیرد و دیگر کار با مقر های سمت – ارتفاعی برایش سخت میشود ! از این رو در بلند مدت کار با این مقر ها بسیار لذت بخش تر است.
با افزودن یک موتور ردیاب نیز میتوان از اجرام مختلف عکسبرداری کرد. اما باید در نظر داشت که کار کردن با آنها نسبت به مقرهای عادی سمتی – ارتفاعی، متفاوت است و به اندکی تمرین نیاز دارد.
در اکثر موارد، مقرهای استوایی به وسیله وزنه تعادلی که دارند، از مقرهای سمتی-ارتفاعی قابل تشخیص هستند. (در اصطلاح فنی مقر های سمت – ارتفاعی را با عبارت AZ و مقر های استوایی را با عبارت EQ نامگذاری میکنند).